artikel

Lithium-ion accu wacht vervanging

bouwbreed

Lithium-ion accu’s zoals die in onder meer gemotoriseerd gereedschap worden gebruikt, worden op termijn mogelijk vervangen door zink-lucht accu’s. Onderzoekers van de Amerikaanse Stanford Universiteit zeggen te weten hoe ze zulke accu’s kunnen maken. Het technische principe geeft de zink-lucht variant volgens hen een grotere energie-inhoud dan de lithium-ion accu’s. Daarbij zouden ze ook goedkoper […]

Lithium-ion accu’s zoals die in onder meer gemotoriseerd gereedschap worden gebruikt, worden op termijn mogelijk vervangen door zink-lucht accu’s. Onderzoekers van de Amerikaanse Stanford Universiteit zeggen te weten hoe ze zulke accu’s kunnen maken. Het technische principe geeft de zink-lucht variant volgens hen een grotere energie-inhoud dan de lithium-ion accu’s. Daarbij zouden ze ook goedkoper kunnen zijn vanwege de relatief lage kosten van zink. Het gebruikte elektrolyt is in water opgelost zodat een accu niet in brand kan vliegen. Niet-herlaadbare zink-lucht accu’s worden momenteel al gebruikt.

Reageer op dit artikel