artikel

Kansen duurzaam bouwen in Canada

bouwbreed Premium

Nederlandse bouwers met duurzame producten of concepten moeten hun vizier vooral richten op Canada, want daar wordt nog volop gebouwd. Dat bepleiten de initiatiefnemers van een nieuw samenwerkingsverband tussen de twee landen. De Dutch Canadian Sustainable Planning and Building Network is al enige tijd geleden opgericht, maar slaat met de publicatie van een inspiratieboek nu […]

Nederlandse bouwers met duurzame producten of concepten moeten hun vizier vooral richten op Canada, want daar wordt nog volop gebouwd.

Dat bepleiten de initiatiefnemers van een nieuw samenwerkingsverband tussen de twee landen.

De Dutch Canadian Sustainable Planning and Building Network is al enige tijd geleden opgericht, maar slaat met de publicatie van een inspiratieboek nu de vleugels uit. Het boek werd gelijktijdig gelanceerd op de Provada in Amsterdam en op een duurzaamheidsbeurs in Vancouver.

Het samenwerkingsverband richt zich vooral op duurzame gebiedsontwikkeling. De Canadezen zijn volgens Annemarie van Doorn, die de Amsterdamse lancering verzorgde, erg geïnteresseerd in de Nederlandse aanpak om met Green Business Clubs verouderde bedrijventerreinen te verduurzamen en nieuw leven in te blazen. Ook is er veel belangstelling voor de verduurzaming van sociale woningbouw en Breeam-certificering, waar de Nederlandse bouw sterk in is.

Reageer op dit artikel