artikel

Een bèta is gewoon beter

bouwbreed Premium

In tegenstelling tot wat fabrikanten van ontbijtgranen je willen laten geloven, is het ontbijt niet altijd een goede start. Maar afgelopen zondag kon het niet beter in huize Hulsbos.

Het lezen van het artikel ‘Neem een nerd’ in Volkskrant Magazine zorgde voor een gelukzalige glundering aan de ontbijttafel. De auteur, ‘het wiskundemeisje’ Ionica Smeets, gaf maar liefst zeven redenen waarom mannelijke bèta’s een zeer verstandige partnerkeuze zijn. Het eerste dat door mijn hoofd schoot: dit kan niet anders dan waar zijn! Het staat in een kwaliteitskrant, en daar schrijven ze niet zomaar wat. Het oude adagium ‘kies Bèta’ kreeg opeens een heel andere betekenis. Eindelijk gefundeerd bewijs dat het gezag van alfamannetjes op drijfzand berust, een bèta is gewoon beter. De Axe Apollo-deodorant kan voortaan in de kast blijven. Het ingenieursdiploma is een betere metgezel voor een avondje uit.

De lofzang op de zeven voordelen van een exacte man was een feest van herkenning. 1. Hij is slim (check). 2. Hij is volwassen (mwah). 3. Hij heeft een baan (check). 4. Hij is enthousiast (yes!). 5. Hij is handig (afkeurend gemompel tegenover mij, maar daar trek ik me niets van aan). 6. Hij heeft tijd voor je (altijd). 7. Hij leert snel (dank voor het compliment). De bron van het afkeurende gemompel bracht zwaarder geschut in stelling: “Waarom gelden de voordelen alleen voor mannelijke bèta’s?” Na een korte doorrekening van een aantal scenario’s gaf ik mij snel gewonnen. De vrede op de zondagochtend is een kostbaar goed.

Zelf bleek Ionica Smeets al jaren gelukkig met een bèta. Zij raadt andere vrouwen een exacte man dan ook van harte aan. Tips ontbraken niet. Het artikel gaat in op de manieren om de ware prinsen op hun witte paarden aan de haak te slaan, zoals hun natuurlijke habitats. De RoboCup, reparatiecafe’s, et cetera. Plotseling constateerde ik een ernstige omissie van de auteur. Het ingenieursbureau stond er niet bij. Hoe kan ze dat nou vergeten zijn? Het ingenieursbureau: het walhalla van begeerlijke bèta’s. Gegarandeerd succes met zo’n hoge dichtheid aan innemende ingenieurs. Go get them, girls!

Reageer op dit artikel