artikel

‘Stop met Bouwend Nederland’

bouwbreed Premium

‘Stop met Bouwend Nederland’

De bouwsector doet er goed aan Bouwend Nederland op te heffen. Dat betoogt Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit, vandaag in een interview met Dagblad Cobouw.

“Stop ermee. Het liefst vandaag nog. Waarom? Omdat brancheverenigingen radicale vernieuwing vertragen. Ik maakte verschillende onderhandelingen mee met ministeries. Brinkman komt dan met een boodschappenlijstje, maar de focus op renovatie staat niet in zijn top vijf. Hij kiest vooral voor meer van hetzelfde. Daar verzwakt hij uiteindelijk de sector mee.”

“Wij verschillen radicaal van mening”, reageert een woordvoerder van Bouwend Nederland. Renovatie en verduurzaming staan al heel lang in onze top vijf.”

De opvolger van Brinkman, Maxime Verhagen helpt de bouw ook niet veel verder, meent Rotmans: “Verhagen? Daar moet ik niet aan denken. Dat lijkt me geen goed idee voor de bouwsector. Hij is een vlees geworden polderman. De bouw heeft behoefte aan een radicaal iemand die met een Deltaplan komt voor de gebouwde omgeving. Je hebt niets aan incrementele innovatieplannen.”

Reageer op dit artikel