artikel

Nutsbedrijven moeten leidingen aanwijzen

bouwbreed Premium

Graag wil ik een reactie geven op uw artikel ‘Storingen vaak door graven in Cobouw van 3 mei. Er is volgens mij maar één goede oplossing om zoveel mogelijk schade te voorkomen bij graafwerkzaamheden. De nutsbedrijven moeten exact aanwijzen waar de leidingen liggen. Zij hebben de leidingen gelegd of laten leggen. Dus zij weten precies […]

Graag wil ik een reactie geven op uw artikel ‘Storingen vaak door graven in Cobouw van 3 mei. Er is volgens mij maar één goede oplossing om zoveel mogelijk schade te voorkomen bij graafwerkzaamheden. De nutsbedrijven moeten exact aanwijzen waar de leidingen liggen. Zij hebben de leidingen gelegd of laten leggen. Dus zij weten precies waar en hoe diep de leidingen liggen. De kabelleggers moeten veel secuurder te werk gaan. Ook waar lussen in de kabels aangebracht zijn, om bomen of andere obstakels heen. Op papier één rechte streep! Tip: coördinatie van alle leidingleggers in daarvoor aangewezen stroken. Wij proberen alles om kabelschades te voorkomen. Uren zoek- en spitwerk, verzekeringspremie voor elke graafmachine die er niet om liegt, apparaten om leidingen en dergelijke te traceren. Maar de uitvoerders en medewerkers worden er soms moedeloos van. Het is een chaotische toestand onder het maaiveld. Verwijten naar elkaar helpt niet. Samen proberen in alle redelijkheid de schades zo beperkt mogelijk te houden.

Reageer op dit artikel