artikel

Laadpaal ‘praat’ met elektrische auto

bouwbreed

Toeleverancier voor de auto-industrie Continental onderzoekt hoe laadpalen en elektrische auto’s met elkaar kunnen communiceren. In de visie van het bedrijf tikt de bestuurder zijn bestemming in een navigatiesysteem in. De elektronica rekent vervolgens uit of de accu onderweg moet worden bijgeladen en zoekt daarvoor de dichtstbijzijnde laadpaal op. Het systeem gaat na of de […]

Toeleverancier voor de auto-industrie Continental onderzoekt hoe laadpalen en elektrische auto’s met elkaar kunnen communiceren. In de visie van het bedrijf tikt de bestuurder zijn bestemming in een navigatiesysteem in. De elektronica rekent vervolgens uit of de accu onderweg moet worden bijgeladen en zoekt daarvoor de dichtstbijzijnde laadpaal op. Het systeem gaat na of de paal in bedrijf is en zet dan de route naar de paal uit. Continental streeft naar een volledig automatische communicatie waarin de omstandigheden waaronder de bestuurder rijdt bepalen hoelang een acculading meegaat.

Reageer op dit artikel