artikel

Consortium Ixion werkt aan stadsbus

bouwbreed

Consortium Ixion werkt aan stadsbus

Consortium Ixion ontwikkelt een nieuwe stadsbus voor de gemeente Helmond. In de tweede helft van 2013 gaat de bus op een bestaande stadsdienst van Hermes rijden, meldt het samenwerkingsverband. Ixion moet de eerste incidenteel conductief ladende stadsbus van Nederland worden.

De bus wordt uitgerust met een klein batterijpakket. Op de halte bij het busstation wordt bus via een tramarm en een bovenleiding geladen, zodat de bus voldoende capaciteit houdt om dienstregeling uit te rijden. Heijmans verzorgt de bekabeling en de installatie en fundering van de bovenleiding. Behalve Heijmans zijn Bluekens, Heliox, Emoss, Enexis, Hermes en Schunk bij het project betrokken. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.    

Reageer op dit artikel