artikel

Omdat het (echt) ooit lente wordt

bouwbreed

A little bird, he told me so

He said come on, get on the go

Open your eyes, the sky is full of butterflies

The blossoms on the trees stir up the honey bees

Spring makes my fever right

Elvis Presley, Spring Fever

Bent u het ook zo zat? Alle dagen opgeteld halen we deze week net de 21 graden. Niet de kerst maar Pasen werd wit. En maandag de autoruiten nog moeten krabben terwijl de zomertijd al is ingegaan.

Omdat de lente maar niet wil doorbreken, speciaal voor u, wat hartverwarmend nieuws.

Met dank aan onder anderen Wietse Walinga, Peter Reijers (#erisookgoednieuws) en Onno Dwars. Immers één zwaluw maakt geen lente. Maar met drie zijn we toch al aardig op weg….

Het gaat goed met Nederland en ook in de bouw geldt dat na regen de zonneschijn volgt. Zo blijkt ook uit deze drie voorbeelden:

1) U houdt van uw vak en branche. Wat blijkt? De meeste werknemers in de sector blijven het liefst in de bouw werken. Goed nieuws, aangezien de bedrijfstak op termijn alle vakkrachten nodig heeft. Kan iedereen dan zo lang blijven werken? Jazeker, want de bedrijfstak beschikt inmiddels over voorzieningen die helpen om uitval op termijn te voorkomen door tijdig om te scholen.

2) De bodem van de bouwproductie is bereikt. Door de licht aantrekkende economie vanaf de tweede helft van 2013 is daarna een gematigd herstel te verwachten. Innovatieve bouwers kunnen ondanks de slechte marktomstandigheden door efficiëntere werkmethodes en vraaggericht te bouwen toch goed renderen.

3) Daarom ziet u de toekomst ook rooskleurig tegemoet. Ruim 80 procent van u zegt dit crisisjaar te zullen overleven. Meer dan de helft van de ondervraagde bouwbedrijven (onderzoek door Stichting BouwGarant) zegt de crisis te lijf te gaan met nieuwe initiatieven. Er wordt een nieuwe markt aangeboord door te focussen op duurzame oplossingen. Denk daarbij aan het energiezuinig maken van huizen en kantoorpanden.

Ziet u wel. Het komt allemaal goed. En nou straks niet allemaal gaan klagen dat het in Nederland wel weer in één keer wel erg benauwend heet is.

Fijne lente!

Reageer op dit artikel