artikel

Extra miljoenen voor praktijkonderzoek

bouwbreed

Extra miljoenen voor praktijkonderzoek

Hogescholen die aan onderzoek doen krijgen extra geld van minister Bussemaker (onderwijs). Het gaat om een bedrag dat kan oplopen tot 13 miljoen euro per jaar.

Ook bouwgerelateerde experimenten komen in aanmerking. Als voorbeeld noemt de minister fysiotherapeuten die samen met bouwkundigen oplossingen bedenken om verpleeghuizen toegankelijker te maken. “De innovatie en kennisontwikkeling die ontstaan uit de uitwisseling tussen theorie en praktijk zijn waardevol voor samenleving en economie”, aldus Bussemaker. Voor het mkb is praktijkgericht onderzoek vaak de enige schakel met de kennissector, stelt de minister.

De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) beheert en verdeelt het bedrag van 13 miljoen euro. Het totale budget voor praktijkgericht onderzoek komt met deze injectie op 30 miljoen euro structureel. De NWO heeft een budget van ruim 500 miljoen euro per jaar.

Reageer op dit artikel