artikel

VoltaGalvani

bouwbreed

Vrolijk makend. Zoek op internet het project VoltaGalvani en stel vast dat er naast reden tot somberheid, heel veel reden voor blijdschap is. Verkochte woningen. En niet een paar, nee, een heleboel. Hoe kan dat? Daar in Eindhoven. In een buurt met een vanouds slechte naam en om de hoek een prostitutieplein. Niet echt een […]

Vrolijk makend. Zoek op internet het project VoltaGalvani en stel vast dat er naast reden tot somberheid, heel veel reden voor blijdschap is. Verkochte woningen. En niet een paar, nee, een heleboel. Hoe kan dat? Daar in Eindhoven. In een buurt met een vanouds slechte naam en om de hoek een prostitutieplein. Niet echt een goed scorende ‘plaats’ in de marketingmatrix. Maar wel een ‘plaats’ waar hard gewerkt wordt aan een nieuwe brand .

Er is een architectuurwedstrijd geweest, Wild Woensel West. Er zijn pioniers naar de wijk getrokken. Nieuwe huurders die in ruil voor een lagere huur zich inzetten voor de wijk. En er wordt dus nieuw gebouwd, in de huur en de koop.

De nieuwbouw is goed gesitueerd. Op steenworp afstand van Strijp S, een voormalig bedrijventerrein van circa 27 hectare in het Eindhovense stadsdeel Strijp dat heeft toebehoord aan de NV Philips en volstaat met industrieel erfgoed dat nieuwe functies krijgt.

Dus ‘positie’, een tweede P uit de marketingsmatrix, scoort redelijk goed. Het product (ook zo’n P) dat in het project VoltaGalvani wordt aangeboden is qua maatvoering gevarieerd en eigentijds. Daar is dus ook niets mis mee. Maar hoe noodzakelijk deze drie P’s ook zijn (opkomend buurtje, dichtbij hippe plek, goede huizen), voldoende is het niet. Dat is denk ik toch uiteindelijk de prijs en de bijzondere financieringsvorm (slimmer kopen, een neefje van het bekendere koopgarant).

Interessante vraag is of het toeval is dat dit een project is van een eigenwijze woningcorporatie. Ik denk het niet. Een normale ontwikkelaar zou nooit in deze wijk zo’n product met zulke financiële condities kunnen of willen neerzetten, terwijl de vraag daar dus kennelijk wel degelijk is.

Reageer op dit artikel