artikel

Oud papier wordt in Finland bouwvlies

bouwbreed

Onderzoekers van VTT, de Finse variant van TNO, zeggen biologisch afbreekbaar vliesmateriaal voor onder meer de bouw te kunnen maken uit herverwerkte resten papier en karton. De productie van zulk vlies valt door het gebruik van herverwerkte materialen ruim 20 procent goedkoper uit dan wanneer nieuwe grondstoffen worden gebruikt. Dat prijsverschil moet de biologisch afbreekbare […]

Onderzoekers van VTT, de Finse variant van TNO, zeggen biologisch afbreekbaar vliesmateriaal voor onder meer de bouw te kunnen maken uit herverwerkte resten papier en karton. De productie van zulk vlies valt door het gebruik van herverwerkte materialen ruim 20 procent goedkoper uit dan wanneer nieuwe grondstoffen worden gebruikt. Dat prijsverschil moet de biologisch afbreekbare materialen concurrerend maken met vlies uit polyester dat tot nog toe het meest wordt gebruikt. De techniek om vliesmateriaal te kunnen maken uit papier en karton is volgens de onderzoekers van VTT klaar voor gebruik.

Reageer op dit artikel