artikel

Bodemas wordt bron van waterstofgas

bouwbreed Premium

Bodemas uit afvalovens blijkt een bron van waterstofgas. Onderzoekers van de universiteit van het Zweedse Lund hebben een methode ontwikkeld om het waterstofgas op te vangen voor nuttig hergebruik. De bodemas wordt in een zuurstofvrije ruimte gemengd met water. Het waterstofgas komt daardoor versneld vrij. De ontgaste as kan daarna worden gestort of nuttig worden […]

Bodemas uit afvalovens blijkt een bron van waterstofgas. Onderzoekers van de universiteit van het Zweedse Lund hebben een methode ontwikkeld om het waterstofgas op te vangen voor nuttig hergebruik. De bodemas wordt in een zuurstofvrije ruimte gemengd met water. Het waterstofgas komt daardoor versneld vrij. De ontgaste as kan daarna worden gestort of nuttig worden hergebruikt in de bouw. Waterstofgas wordt nu vooral gemaakt uit aardgas.

Reageer op dit artikel