artikel

Buitengewoon

bouwbreed

De respons op de ex-voorzitterskeuze van FNV Bouw staat in schril contrast met de euforie naar aanleiding van de benoeming van Maxime Verhagen. Volgens een verdwaalde psycholoog is Willem Linders mogelijk door het posttraumatisch stresssyndroom getroffen, een besmetting die hij nu vermoedelijk heeft overgebracht op het vakbondsbestuur. Hoe zijn aanstellingsprocedure is verlopen weet ik niet, […]

De respons op de ex-voorzitterskeuze van FNV Bouw staat in schril contrast met de euforie naar aanleiding van de benoeming van Maxime Verhagen. Volgens een verdwaalde psycholoog is Willem Linders mogelijk door het posttraumatisch stresssyndroom getroffen, een besmetting die hij nu vermoedelijk heeft overgebracht op het vakbondsbestuur. Hoe zijn aanstellingsprocedure is verlopen weet ik niet, maar hoe Verhagen in beeld is gekomen wel. Op slinkse wijze ben ik in het bezit geraakt van een afgetapt telefoongesprek dat ongeveer vier maanden geleden is vastgelegd. “Hey Max, welkom in het OBN-broederschap (Old Boys Network); bekomen van de CDA-klap? Een nieuwe droombaan in Den Haag kun je wel op je buik schrijven. Maak je geen zorgen, met mij is het ook goed gekomen. Ik heb iets ‘buitengewoon’ leuks voor je. Het toenemend opagevoel motiveert mij om op te krassen. Gisterenavond zei ik tegen Janneke: ‘Maxima is de uitverkorene, mijn ideale opvolger’. Met enige grote bellen achter mijn kiezen sloeg mijn tong over van de e naar de a, haha, maar vanochtend dacht ik er met een duffe kop nog steeds hetzelfde over. Niemand anders heeft zulke gewiekste hersens en sluwe performance om die bouwers door de crisis te trekken. Als halve Belg kun je eindelijk gebruikmaken van die kloostermop die ongetwijfeld in je maag zit. De katholieke Limburgse ‘ons kent ons-cultuur’ is hard nodig om die druiloren in Den Haag te overtuigen van het feit dat de bouw de aanjager is van onze economie. Ja, we zullen intern wel de benoemingsprocedure op zijn Koreaans moeten aanpassen, maar dat krijg ik wel voor mekaar. Denk er maar eens over na.” Brinkman bewijst met deze doordachte meesterzet wederom zijn kwaliteit, want insiders wisten al te melden dat je Verhagen gerust het bos in kunt sturen om vervolgens met een konijn terug te keren. Als commissaris bij Van der Leegte (VDL) krijgt hij het ook voor elkaar om eventueel deeltijd-WW te regelen voor zeshonderd busbouwers. Eigenlijk belachelijk voor zo’n rijk bedrijf, zeker als je dit vergelijkt met de mogelijkheden daarvoor in de bouw. Met dit thema mag hij Brinkman gerust voor de voeten lopen. Je tanden erin, Maxime, juist nu.

Reageer op dit artikel