artikel

Bluskop Siemens beschermt harde schijf

bouwbreed

Brandblussers in datacenters en serverruimten kunnen zoveel lawaai maken dat harde schijven erdoor kunnen worden gewist. Siemens Building Technologies biedt nu voor nieuwe en bestaande installaties drie varianten van een speciale bluskop die minder lawaai maakt.

Branden in datacenters worden geblust met inerte gassen als stikstof en argon. Dat gaat gepaard met veel lawaai, vooral wanneer de ventielen van de gasinstallatie open gaan. Siemens ontwikkelde als remedie zijn Sinorix Silent Nozzle en het Sinorix CDT-brandblussysteem. In deze installatie zorgt een speciaal ventiel voor een constante stroom gas. Op het gas staat minder druk dan in conventionele installaties het geval is. De blustijd verdubbelt daardoor naar 120 seconden. Door deze regulering kunnen de gasleidingen een kleinere diameter hebben. Het ventiel voorkomt pieken in de hoeveelheid blusgas en daarmee in het geluid waarmee het gas vrijkomt.

Reageer op dit artikel