artikel

Sensoren in banden melden overbelading

bouwbreed

Bandenfabrikant Continental ontwikkelt een sensor die bestuurders van vrachtwagens vertelt dat ze te zwaar zijn beladen. De sensor reageert op drukveranderingen in de banden. De fabrikant monteert die onder de wapening over de hele omtrek van de band. Hoe zwaarder de last hoe platter de banden worden; hoe platter de banden hoe meer sensoren het […]

Bandenfabrikant Continental ontwikkelt een sensor die bestuurders van vrachtwagens vertelt dat ze te zwaar zijn beladen. De sensor reageert op drukveranderingen in de banden. De fabrikant monteert die onder de wapening over de hele omtrek van de band. Hoe zwaarder de last hoe platter de banden worden; hoe platter de banden hoe meer sensoren het wegdek raken. Bij elke omwenteling van de wielen registreren de sensoren de grootte van het contactvlak. Afgezet tegen de bandenspanning rekent het systeem voor of de last niet te zwaar is. Een variant waarschuwt chauffeurs dat ze de banden te veel dreigen op te pompen.

Reageer op dit artikel