artikel

Loop niet voorbij

bouwbreed Premium

De infrasector biedt volop uitdagingen en kansen, ook in 2013. Er zijn ook bedreigingen en moeilijkheden. De beste uitweg uit de moeilijkheden is er dwars doorheen. Dan gaan we niet voorbij aan de grote uitdagingen die er op infrastructureel vlak zijn. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de leefbaarheid, de beeldkwaliteit en de duurzaamheid […]

De infrasector biedt volop uitdagingen en kansen, ook in 2013. Er zijn ook bedreigingen en moeilijkheden. De beste uitweg uit de moeilijkheden is er dwars doorheen. Dan gaan we niet voorbij aan de grote uitdagingen die er op infrastructureel vlak zijn. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de leefbaarheid, de beeldkwaliteit en de duurzaamheid van publieke werken. Enorme uitdagingen, die niemand alleen en op eigen kracht met succes kan beantwoorden. Dat vraagt integrale oplossingen, waarvoor samenwerking het parool is. Dat vraagt competenties, die niet vanzelfsprekend bij iedereen aanwezig zijn. Juist niet, omdat die competenties in de oude bouwcultuur werden afgestraft. Dan lopen we niet voorbij aan de nieuwe eisen, wensen en verlangens van opdrachtgevers van openbare werken. Ouderwets marktgedrag leidt tot uitstoting, nieuw gedrag wordt beloond. Samenwerken. Hoe? Wat? Wanneer? Met wie? Mensen die daarvoor nooit de tijd hebben, doen er het minst aan. Het achterliggende decennium laat een kantelend beeld zien. Het gaat niet meer alleen om vaktechniek, doorslaggevend is de samenwerkingskwaliteit. Ook in de nieuwe bouwcultuur zijn er twee manieren om vooruit te komen: Of door eigen inzet of door de traagheid van anderen. Loop in de dagelijkse business niet as usual voorbij aan marktpartijen uit andere branches, waarmee u samen kunt werken aan integrale infratechnische oplossingen. Dat vraagt focus en vasthoudendheid. En een goede timing. De helft van de mislukkingen ontstaat doordat men zijn paard inhoudt, juist wanneer het sprint. Loop dan ook vooral jezelf niet voorbij! De meest doorslaggevende factor voor zakelijk succes ben je als ondernemer zelf. Geniet van het moment. Scherp jezelf aan de inzichten van anderen. Wees vooral alert op samenwerkingskansen. Als je goed met jezelf kunt samenwerken, dan ook met anderen. We zullen in de infrabranche meer tot stand brengen, als we minder voor onmogelijk houden. Dat lopen we niet voorbij aan de uitdagingen, aan de samenwerking en vooral niet aan onszelf.

Reageer op dit artikel