artikel

‘Innovatie is het sleutelwoord’

bouwbreed Premium

‘Innovatie is het sleutelwoord’

De bouw kan de crisis niet veranderen, maar wel haar houding. Dat is de kern van de nieuwjaarsboodschap van een aantal kopstukken en opdrachtgevers in de Cobouw Nieuwjaarsenquête.

“Darwin zei ooit: Het zijn niet de sterksten of de slimsten die overleven, maar degenen die zich het beste weten aan te passen. En gelijk had hij. Dat is overigens makkelijker gezegd dan gedaan.” Die nieuwjaarsgedachte is afkomstig van Nico Rietdijk, directeur van de vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers (NVB).

De stelling is exemplarisch voor de boodschap van vele bouwbonzen. Volgens Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal van Rijkswaterstaat mag de bouw minder traditioneel worden. “De samenwerking en kennisuitwisseling in de bouw moet verbeteren. Innovatie is het sleutelwoord om in de toekomst kwaliteit te kunnen blijven leveren.”

Lees het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel