artikel

De benen van Sarah S.

bouwbreed

2012 werd door mij afgesloten in een afgelegen dorpje in Friesland. Door het heerlijke noodwinterweer bood deze plek mij voldoende tijd en ruimte om het jaar door te nemen en vooruit te kijken naar 2013.

Waarom zijn er zoveel dingen in 2012 niet gelukt? Waarom hebben we als De NieuwBouw met meer dan 1600 leden soms maar dertig mensen op een trefpunt? Waarom zijn er überhaupt zo weinig trefpunten? Waarom blijft het zo moeilijk voor de bouw om mensen aan te trekken en te binden?

Terwijl ik hierover peinsde, bracht het slootje waarop ik uitkeek me terug naar het begin van mijn tienerjaren. Aan zo’n zelfde slootje zag ik in de zomer van 1992, luisterend naar Prince op de Ghettoblaster, voor het eerst de benen van Sarah S.

Zien was niet eens het juiste woord, de aanblik van haar benen leek al mijn zintuigen in beroering te brengen, ketenintegratie avant la lettre . Dat was het moment dat ik begreep wat men met passie bedoelde.

Helaas bleek ook in die tijd dat ik al goed om kon gaan met stenen en minder met mijn eigen ruiten. Mijn gespeelde onverschilligheid bracht mij niet nader tot Sarah. Maar het leerde mij wel meteen de definitie van smachten.

De zaken die we ons als De NieuwBouw in 2012 ten doel hadden gesteld, zijn zeker niet allemaal gelukt. Soms ontbrak het aan middelen, tijd of partners. Maar alles staat of valt toch met passie. Als je passie hebt en die ook laat zien, kun je altijd een bijeenkomst organiseren. Dan weet je altijd de juiste mensen te boeien en te binden aan je organisatie. Dan laat je je niet tegenhouden door zaken waar je zelf geen invloed op hebt.

Dit jaar zullen we ons dus niet laten tegenhouden door te kijken naar onmogelijkheden. Nee, we gaan kijken wat mogelijk is, met onze passie als doorslaggevende factor.

Voor 2013 wens ik dan ook een ieder zijn of haar eigen blik op de benen van Sarah S. om met hernieuwde passie verder te gaan met vernieuwing en verbetering van de bouwbranche. Of zoals Prince het ooit zong: Let’s party like it’s 1999!

Reageer op dit artikel