artikel

Automatisering kan een belangrijke rol spelen

bouwbreed

De vereniging van bouw- en infrabedrijven Bouwend Nederland voorspelt het zwaarste jaar ooit voor de bouw. Uit de mond van scheidend voorzitter Elco Brinkman is op te tekenen dat we in 2013 weer honderden faillissementen en minstens tienduizend ontslagen moeten verwachten. Tenzij het kabinet de bouw en woningmarkt niet verder inperkt, maar stimuleert. Toch moet […]

De vereniging van bouw- en infrabedrijven Bouwend Nederland voorspelt het zwaarste jaar ooit voor de bouw. Uit de mond van scheidend voorzitter Elco Brinkman is op te tekenen dat we in 2013 weer honderden faillissementen en minstens tienduizend ontslagen moeten verwachten. Tenzij het kabinet de bouw en woningmarkt niet verder inperkt, maar stimuleert.

Toch moet niet alleen op de externe stimulans worden gewacht. Ook binnen de eigen organisatie is winst te behalen. In de toekomstontwikkeling van de branche kan automatisering bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen. Denk aan de digitalisering van factuurstromen en papierloze fiattering. Of het automatiseren van VCA-processen waardoor de jaarlijkse audit sneller en gemakkelijker verloopt en er meer zekerheid en controle is op het behoud van het VCA-certificaat.

Ook op het gebied van interne en projectcommunicatie is er bij veel bedrijven ruimte voor verbetering. Al deze zaken zijn nu al beschikbaar en kunnen veel betekenen voor de dagelijkse processen bij bouwbedrijven. Het zijn moeilijke tijden voor de bouw, maar als bedrijven slimmer en efficiënter werken, kunnen zij zich daarin onderscheiden naar klanten. Ook in moeilijke tijden zijn er dan successen te behalen.

Reageer op dit artikel