artikel

Volvo rijdt nieuwe buizenlegger voor

bouwbreed

Volvo zegt met zijn PL3005D een ‘revolutionaire’ buizenlegger te hebben. Anders dan conventionele buizenleggers heeft de machine net als een graver een bovenwagen die 360 graden kan draaien. De giek met kabellier waarmee buizen worden gelegd kan worden vervangen door een graafarm, zodat de PL3005D ook als graafmachine kan worden gebruikt. De 35 ton zware […]

Volvo zegt met zijn PL3005D een ‘revolutionaire’ buizenlegger te hebben. Anders dan conventionele buizenleggers heeft de machine net als een graver een bovenwagen die 360 graden kan draaien. De giek met kabellier waarmee buizen worden gelegd kan worden vervangen door een graafarm, zodat de PL3005D ook als graafmachine kan worden gebruikt. De 35 ton zware machine kan een last van 50 ton heffen. De buizenlegger kan hellingen tot 30 procent aan. Een lastmeter leert de machinist op welke helling het materieel welk gewicht nog veilig kan heffen. De bovenwagen is in elke stand te vergrendelen.

Reageer op dit artikel