artikel

Snoeihout kan diesel opleveren

bouwbreed

Snoeihout kan door middel van pyrolyse worden omgezet in diesel. Onderzoekers van de Amerikaanse North Carolina State University zeggen daar in elk geval in theorie in te zijn geslaagd. Door de pyrolyse vervallen de glucose en de cellulose die in de houtcellen zitten. De producten die daarbij ontstaan, kunnen worden geraffineerd tot diesel. De kwaliteit […]

Snoeihout kan door middel van pyrolyse worden omgezet in diesel. Onderzoekers van de Amerikaanse North Carolina State University zeggen daar in elk geval in theorie in te zijn geslaagd. Door de pyrolyse vervallen de glucose en de cellulose die in de houtcellen zitten. De producten die daarbij ontstaan, kunnen worden geraffineerd tot diesel. De kwaliteit van de brandstof verschilt per houtsoort. De bodem waarin het hout groeit, speelt eveneens een rol.

Reageer op dit artikel