artikel

Innovatie mkb’er in bouw blijft achter

bouwbreed

Innovatie mkb’er in bouw blijft achter

Het aandeel innovatieve bedrijven in het Nederlandse mkb is het afgelopen jaar flink gestegen.

In de bouwsector is de innovativiteit naar verhouding wel het laagst. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Panteia. In de bouw deed 41 procent van de mkb’ers minstens één innovatie. De sector is daarmee het minst innovatief.

Volgens de onderzoekers komt dat vooral doordat innovatie in de bouw “vaker draait om de adoptie van toepassingen die elders in het bedrijfsleven zijn ontwikkeld”. Voor komend jaar verwachten ondernemers weer meer uit te geven aan innovatie dan in 2012. In de bouw zijn de vooruitzichten in dit opzicht echter “somber”, stellen de onderzoekers.

Reageer op dit artikel