artikel

Doosan bouwt hybride graver

bouwbreed Premium

Doosan Infracore heeft een hybride rupsgraver ontwikkeld voor onder meer de Chinese markt. De 21-tonner wekt met een elektrische zwenkmotor zelf stroom op die wordt opgeslagen in een supercondensator. De stroom wordt opgewekt op momenten dat de machine minder zwaar wordt belast. De gewonnen stroom helpt de machine vooruit als hij zwaarder wordt belast. Op […]

Doosan Infracore heeft een hybride rupsgraver ontwikkeld voor onder meer de Chinese markt. De 21-tonner wekt met een elektrische zwenkmotor zelf stroom op die wordt opgeslagen in een supercondensator. De stroom wordt opgewekt op momenten dat de machine minder zwaar wordt belast. De gewonnen stroom helpt de machine vooruit als hij zwaarder wordt belast. Op die manier spaart de machine volgens de fabrikant ruim 35 procent meer brandstof, vergeleken met vergelijkbare conventionele machines. De meeste brandstof wordt bespaard met gelijkmatig beladingswerk.

Reageer op dit artikel