artikel

Nanomateriaal 
vervangt zonnecel

bouwbreed Premium

Nanomateriaal uit het laboratorium van de universiteit van Texas zet licht en warmte om in elektriciteit. Het materiaal combineert nanokleine deeltjes kopersulfide met koolstof nanobuisjes. Het opgewekt vermogen is vooralsnog klein. Praktische toepassingen zien de onderzoekers in onder meer de stroomvoorziening van sensoren. Het materiaal wordt dan aangebracht op de chip die het van energie […]

Nanomateriaal uit het laboratorium van de universiteit van Texas zet licht en warmte om in elektriciteit. Het materiaal combineert nanokleine deeltjes kopersulfide met koolstof nanobuisjes. Het opgewekt vermogen is vooralsnog klein. Praktische toepassingen zien de onderzoekers in onder meer de stroomvoorziening van sensoren. Het materiaal wordt dan aangebracht op de chip die het van energie moet voorzien. In bepaalde toepassingen kan het materiaal in een groter formaat zonnecellen vervangen. De onderzoekers noemen kopersulfide een goedkoop en milieusparend materiaal.

Reageer op dit artikel