artikel

Project van Gasunie maakt kans op prijs

bouwbreed

Gasunie is met het project ‘Windgas’ genomineerd voor de verkiezing Enlightenmentz of the Year 2012. De winnaar wordt bekendgenmaakt op 1 en 2 november tijdens Energy 4 Next Generations II in ‘science centre’ Nemo. Gasunie werkt in het project Windgas samen met de Duitse leverancier van groene energie Greenpeace Energy. In het Duitse Suderburen wordt […]

Gasunie is met het project ‘Windgas’ genomineerd voor de verkiezing Enlightenmentz of the Year 2012. De winnaar wordt bekendgenmaakt op 1 en 2 november tijdens Energy 4 Next Generations II in ‘science centre’ Nemo. Gasunie werkt in het project Windgas samen met de Duitse leverancier van groene energie Greenpeace Energy. In het Duitse Suderburen wordt water met overgeschoten windstroom omgezet in waterstofgas wat in de gasinfrastructuur wordt geïnjecteerd.

Het leidingstelsel fungeert dan als buffer. Het project komt eind volge nd jaar in gebruik.

Reageer op dit artikel