artikel

Een frisse wind en een dwalend blad

bouwbreed

‘n Frisse wind waait door mijn leven,
Alle dagen zijn van mij.
J urk! Zou zo graag.

En opeens overkomt het je. Er waait een frisse wind in je carrière. Voorheen deed ik erg rustig aan. Mijn ambitie lag op het niveau van kinderloos huisvader, die zich met name bezig wilde houden met de tenniscompetitie van de huismoeders.

Maar dan krijg je een leuke functie en ga je in plaats van vier dagen, fulltime werken. Al snel betekende fulltime ook ’s avonds met de laptop op schoot. Daarna volgde, wat mijn vriendin altijd als ‘vrijwilligerswerk’ omschrijft: Young InSurance. Dit liep storm en bracht me op het idee om ook wat voor De Nieuwbouw te doen. Kijken hoe dat georganiseerd wordt. En oeps, opeens ben je voorzitter en wordt je gevraagd om elke twee weken een column te schrijven.

En we pakken alles aan en op, want alles is leuk en je ontmoet zoveel interessante mensen. Zo gaan we lekker verder en loopt eigenlijk alles prima, althans daar ga je vanuit, want echt tijd om erover na te denken is er niet. Je moet namelijk nog wat voor je werk doen, een column schrijven en een bijeenkomst organiseren. Op een dag fiets je naar huis, er staat lekker wat wind en je vraagt je af hoe lang je je twee beste vrienden al niet hebt gezien en écht hebt gesproken. Waarom een avond zonder laptopverplichtingen voelt als een dag vrij en wanneer je voor het laatst naar je kinderen en vriendin hebt geluisterd zonder dat er synchroon een actielijst door je hoofd werd afgespeeld.

Iets om over na te denken. Zeker omdat mijn dochtertje op school pas de vraag kreeg of ik wel samen met haar moeder in één huis woon. Misschien dat dit klasgenootje meer wist en ik een mail heb gemist van thuis, want zo communiceren wij meestal.

Toch maar eens wat vaker thuis zijn, fysiek en geestelijk! Maar nu eerst die column afmaken.

‘ n Frisse wind waait door mijn leven

Maar misschien wel wat te hard

‘n Frisse wind waait door mijn leven

Maakt me stuurloos en verward

 

Sjaak Schouteren

Voorzitter De Nieuwbouw

Reageer op dit artikel