artikel

Arnhem zet rioolwarmte in koelkast

bouwbreed Premium

> pagina 10: Rioolwarmte ontstijgt status papieren techniek

Wat Brussel betreft mag Arnhem werk maken van warmteterugwinning uit rioolwater. De EU stelt een Life+-subsidie van 1,3 miljoen euro beschikbaar voor het project Seweex: SEWage Energy EXchange system. De vraag is alleen waar de energie wordt hergebruikt. Volgens de plannen gebeurt dat in de Rijnboog, een herstructureringsgebied tussen de Rijn, het station en de binnenstad. Daar zouden wisselaars in de vorm van kunststof wikkelbuizen warmte halen uit afvalwater dat door een nieuw transportriool stroomt. De gemeente is er echter nog niet over uit wat er in het gebied zou moeten komen, meldt een woordvoerder van Arnhem. De realisatie van Seweex ligt daarmee ook stil.

Reageer op dit artikel