artikel

‘Veiligheidsprobleem gezamenlijk aanpakken’

bouwbreed

‘Veiligheidsprobleem gezamenlijk aanpakken’

Woensdag wordt in Utrecht de Eerste Dag van de Constructieve Veiligheid gehouden. Het congres wordt georganiseerd door opdrachtgevers, constructeurs én bouwers.

Veiligheid kan namelijk alleen fundamenteel verbeteren als de hele bouwketen samenwerkt, betogen Neprom, VNconstructeurs en Bouwend Nederland dinsdag in een opinieartikel in Dagblad Cobouw. Geen van de partijen – opdrachtgevers, constructeurs, bouwers en toeleveranciers – kan in z’n eentje de veiligheid tijdens de bouw en in de gebruiksfase garanderen. Bij incidenten of bijna-incidenten wordt nu bijna altijd meteen naar de bouwer of de constructeur gekeken. Dat is niet altijd terecht.

Lees meer over de Eerste Dag van de Constructieve Veiligheid

Reageer op dit artikel