artikel

‘Salaris minister half miljoen’

bouwbreed Premium

Als minister heb je superverantwoordelijkheid. Daar moet dus veel tegenover staan. Een half miljoen per jaar? Dat zou netjes zijn.” Aldus Kees Franse, directeur van bouwbedrijf Sprangers. > pagina 3: ‘Tijd voor zakenkabinet met dik salaris’

Franse ziet de beste mensen niet terug in het dagelijks bestuur van BV Nederland. Ze zijn volgens hem allemaal te licht. “Als dat soort mensen in het bedrijfsleven zou opereren, dan denk ik dat het niet goed gaat. Maar zij leiden wel ons land.” In zijn eigen bedrijf zet hij de beste mensen in bij combinaties.

Het bedrijf van Franse bouwde nog nooit zoveel woningen. De afgelopen drie jaar hield hij de omzet stabiel. Het is geen geluk dat zijn bedrijf staat als een huis, verzekert hij. “Een bedrijf positioneer je niet van de ene op de andere dag.”

Reageer op dit artikel