artikel

Breeam-score outstanding voor bedrijfsgebouwen

bouwbreed

Twee Nederlandse nieuwbouwprojecten zijn bij de opening van de Dutch Green Building Week beloond met een Breeam-NL outstanding certificaat. Het halen van het hoogste ontwerpcertificaat is een primeur voor de Benelux.

H et Rotterdamse hoofdkantoor van Deloitte en AKD en de assemblagehal in Maassluis van agrarisch innovator Lely Groep scoren beide hoog in alle negen categorieën waarin Breeam-NL Nieuwbouw is onderverdeeld. De 165 meter hoge Maastoren van ontwikkelaar OVG Real Estate gooide hoge ogen door gebruik van rivierwater voor verwarming en koeling. Het project van OVG is het op één na grootste project ter wereld dat de score outstanding behaalde.

De Lely-assemblagehal voor onder meer melkrobots is volledig geprefabriceerd, heeft een parkeerdak voor 580 auto’s en een bio-WKK-installatie voor energieopwekking. Lely’s eigen, voor de koeienstal ontwikkelde lichtsysteem, wordt aangestuurd d oor daglichtsensors en bewegingsmelders.

> pagina 5: innovator lely zet gebouw neer dat past bij zijn reputatie

Reageer op dit artikel