artikel

Bill Gates laat toilet opnieuw ontwerpen

bouwbreed

De Bill & Melinda Gates Stichting beloont wetenschappelijk onderzoekers van het California Institute of Technology (Caltech), de Britse Loughborough University en de University of Toronto voor hun herontwerp van het toilet. De ontwikkelaars deden dat voor de Reinvent the Toilet Challenge. Het toilet is vooral bedoeld voor ontwikkelingslanden. De toiletten moet om die reden ook […]

De Bill & Melinda Gates Stichting beloont wetenschappelijk onderzoekers van het California Institute of Technology (Caltech), de Britse Loughborough University en de University of Toronto voor hun herontwerp van het toilet. De ontwikkelaars deden dat voor de Reinvent the Toilet Challenge. Het toilet is vooral bedoeld voor ontwikkelingslanden. De toiletten moet om die reden ook zonder aansluiting op het riool en het elektranet veilig en schoon blijven. Het Caltech-toilet zet met behulp van zonnestroom de inhoud om in meststoffen, waterstof en water. Het Britse ontwerp doet dat ook en maakt uit de inhoud ook brandstof. Het Canadese voorstel doet hetzelfde. Een mechaniek maakt de brandstof klaar voor direct gebruik.

Reageer op dit artikel