artikel

Sensor volgt werk op gevaarlijke plekken

bouwbreed

Een sensor waarschuwt wanneer mensen die op gevaarlijke plekken werken, in moeilijkheden raken. Onderzoekers van de universiteit van Nottingham bedachten de sensor met elektronicabedrijf Tioga uit Derby. De sensor meet de hartslag en de hoeveelheid transpiratievocht. Uit die metingen blijkt of iemand in de problemen zit. De meetwaarden worden via Wifi verstuurd. Het systeem wordt […]

Een sensor waarschuwt wanneer mensen die op gevaarlijke plekken werken, in moeilijkheden raken. Onderzoekers van de universiteit van Nottingham bedachten de sensor met elektronicabedrijf Tioga uit Derby. De sensor meet de hartslag en de hoeveelheid transpiratievocht. Uit die metingen blijkt of iemand in de problemen zit. De meetwaarden worden via Wifi verstuurd. Het systeem wordt in de veiligheidshelm gemonteerd. De techniek is dezelfde als die van de vingerclips waarmee in ziekenhuizen de hartslag van patiënten wordt gemeten. De sensor is vooral bedoeld voor de mijnbouw, maar kan ook ook op andere gevaarlijke werkplekken worden gebruikt.

Reageer op dit artikel