artikel

Duitse onderzoekers maken gevelpaneel zelfreinigend

bouwbreed Premium

Duitse onderzoekers maken gevelpaneel zelfreinigend

Onderzoekers van het Fraunhofer-Institut für Grenzflächen- und Bioverfahrenstechnik IGB in Stuttgart gaan na hoe ze gevelpanelen zelfreinigend kunnen maken met titaniumdioxide.

De zelfreinigende eigenschappen ontstaan onder invloed van het ultraviolette bestanddeel van daglicht. De onderzoekers werken nu aan een variant die ook in kunstlicht zelfreinigende eigenschapen ontwikkelt. In een twee jaar durende proef lieten de onderzoekers twee kunststof tuinstoelen buiten staan. De armleuningen van de ene waren behandeld met een coating op basis van tinatiumdioxide, die van de andere niet. De behandeld armleuningen waren na twee jaar nog vrijwel schoon. De onbehandelde waren nauwelijks nog schoon te krijgen.

Lees meer over het zelfreinigend maken van oppervlaktes met behulp van titaniumdioxide

Reageer op dit artikel