artikel

Roparun als inspiratiebron

bouwbreed

Roparun als inspiratiebron

Tijdens het Pinksterweekend werd weer de bekende Roparun gehouden. Een grote groep mensen legde in estafettevorm de afstand tussen Parijs en Rotterdam af. Met deze sponsorloop wordt jaarlijks geld ingezameld voor mensen met kanker.

Ook in onze organisatie zijn verschillende medewerkers het hele jaar met de Roparun bezig geweest. Regelmatig veranderde ons kantoor in een waar commandocentrum. Taken werden op elkaar afgestemd, loop- en trainingsschema’s uitgewisseld, vervoer geregeld en foto’s voor communicatie & pr gemaakt. Elk jaar opnieuw is het weer spannend, maar ook vorig weekend is het hen weer gelukt!

Toen zij ermee bezig waren ontdekte ik een parallel tussen de Roparun en de bouwkolom. Van eerste plan tot oplevering is immers ook een soort van estafette. Ook bij ons gaat het om een gepaste balans in inspanningen, niet te vroeg pieken, een goede voorbereiding en vooral elkaar coachen en ook echt volhouden. En het doel? Een tevreden klant en een project waar we allemaal voldoening uit halen.

Heb je zelf die overtuiging dat het gaat lukken, dan kun je partners vinden die er ook voor willen gaan. Die een bijdrage willen leveren aan het eindresultaat en waarde toevoegen aan jouw team. Partners dus die kunnen afzien en die je kunt vertrouwen als het er echt om gaat en er een topprestatie moet worden geleverd. Kortom, je moet partijen bij elkaar brengen die uit dat hout gesneden zijn, dan kun je ervoor gaan! Met z’n allen.

Roparunners, proficiat. We hebben de afgelopen maanden veel van jullie mogen leren als het gaat om doorzetten en samen zo’n grote uitdaging aan te gaan. Het is voor ons ook goed om regelmatig buiten de eigen kaders te kijken naar hoe andere sectoren dan de bouwbranche het doen. Andere bedrijfstakken, maatschappelijke organisaties en ja, zelfs de politiek kunnen ons inspireren en tot nieuwe inzichten brengen. Juist in deze tijd moeten we daar ook energie uit halen. Navelstaren levert namelijk zelden iets positiefs op!

Bart Hendriks, algemeen directeur Hendriks Coppelmans Bouwgroep

Reageer op dit artikel