artikel

Fotovoltaïsch glas wordt massaproduct

bouwbreed

Het Amerikaanse New Technologies ontwikkelt vensterglas dat elektriciteit kan maken uit zonlicht. Met de universiteit van Zuidelijk Florida en het Amerikaanse ministerie van energiezaken verbetert New Technologies de fabricage van zijn fotovoltaïsche glas. Het actieve materiaal wordt op het glas gespoten in een laag van minder dan een micrometer. Tot nu toe gebeurde dat door […]

Het Amerikaanse New Technologies ontwikkelt vensterglas dat elektriciteit kan maken uit zonlicht.

Met de universiteit van Zuidelijk Florida en het Amerikaanse ministerie van energiezaken verbetert New Technologies de fabricage van zijn fotovoltaïsche glas. Het actieve materiaal wordt op het glas gespoten in een laag van minder dan een micrometer. Tot nu toe gebeurde dat door middel van hoge temperatuur en vacuümtechniek; een dure methode die niet geschikt is voor massaproductie. Met de nieuwe productietechniek wordt het actieve materiaal bij omgevingstemperatuur en -druk opgebracht. Mede daardoor kan vlakglas in een continu proces van een actieve coating worden voorzien.

Reageer op dit artikel