artikel

Ich bin ein Makker

bouwbreed

Natuurlijk ben ik er morgen bij. Eindelijk zal ook ik leren hoe ik iemand kan vertrouwen. Donderdag is namelijk de grote Makkers Manifestatie. Uiteraard ben ik veel te laat aangehaakt. Maar gelukkig is het nooit té laat. Het is nooit te laat om je leven te beteren. In 2010 zijn de pioniers al begonnen met […]

Natuurlijk ben ik er morgen bij. Eindelijk zal ook ik leren hoe ik iemand kan vertrouwen. Donderdag is namelijk de grote Makkers Manifestatie. Uiteraard ben ik veel te laat aangehaakt. Maar gelukkig is het nooit té laat. Het is nooit te laat om je leven te beteren. In 2010 zijn de pioniers al begonnen met de eerste Makkers Meeting. Dik een jaar later is het hele Makkers-gebeuren uitgegroeid van mini tot mega. De organisatie overdrijft dan ook niet als ze zegt dat de manifestatie een mijlpaal zal worden, een zinderende demonstratie van hoe het ook kan; hoe we voor eens en altijd de cultuur in de bouw kunnen veranderen. Vertrouwen is de sleutel. Weg met de rakkers, kom maar met die makkers.

Natuurlijk is er ook kritiek. Typisch Nederlands. Dat het 295 euro kost. Ik zeg: peanuts. Kijk wat je ervoor krijgt. Een Makkers Ontvangst, een Makkers Netwerklunch, een Makkers Netwerkborrel, de presentatie van het Makkers Manifest, vier inspirerende Makker Lezingen en een toespraak van Makker Minister Melanie. En Makker BAM komt vertellen hoe ze het uitknijpen van onderaannemers willen gaan aanpakken.

Ook daarover wordt alweer gezeurd. Dat BAM als marktleider toch al jaren geleden had kunnen stoppen met dat uitknijpen. Dat ze eigenlijk gewoon veel te laat zijn. Nee, zeg ik dan, nee. Dat is weer dat rakker-toontje. Weg daarmee. Wees vooral blij. Wees ook blij dat er een marketingbureau is dat ons geheel belangeloos wil leren wat vertrouwen is. Overigens hoop ik wel dat ze ook cursussen geven, met diploma’s en zo. Goed natuurlijk als je Makker bent, maar het is wel zo fijn als je dat ook kunt bewijzen, nietwaar.

U merkt het al, ik ben er nog lang niet. Toch hoop ook ik volgend jaar bij de Makkers Manifestatie op te kunnen staan en trots te kunnen zeggen: ich bin ein Makker.

Reageer op dit artikel