artikel

EU trekt 80 miljard uit voor onderzoek en ontwikkeling

bouwbreed

EU trekt 80 miljard uit voor onderzoek en ontwikkeling

De Europese Unie wil tot 2020 80 miljard euro uittrekken voor onderzoek en ontwikkeling. Daarbij gaat het vooral om toepasbare innovaties ter bevordering van groei en bestrijding van klimaatverandering.

“Onderzoek en innovatie zijn de beste instrumenten om onze economie te vernieuwen en een lange lijst van grote problemen aan te pakken”, verklaarde Euro-commissaris Máire Geoghegan-Quin van innovatie in Rome. Daar sprak zij over Horizon 2020, het nieuwe programma op het gebied van onderzoek en ontwikkeling waarover momenteel nog met het Europees Parlement wordt overlegd.

Als het aan de Ierse commissaris ligt zal de bulk van het geld gestoken worden in onderzoek en ontwikkeling dat in partnerschap binnen een keten wordt uitgevoerd. Juist door het samenbrengen van kennis uit verschillende disciplines is toepasbare innovatie mogelijk.

Lees meer over Horizon 2020

Reageer op dit artikel