artikel

VNconstructeurs: voldoende toezicht in de bouw ontbreekt

bouwbreed Premium

VNconstructeurs: voldoende toezicht in de bouw ontbreekt

Taken en verantwoordelijkheden in de bouw zijn sterk versnipperd. Dat hóéft de veiligheid niet in gevaar te brengen, als er maar voldoende toezicht is.

Maar juist daaraan ontbreekt het, schrijft Johan Galjaard, voorzitter van de vereniging Nederlandse constructeurs zaterdag op de opiniepagina van Dagblad Cobouw. “Toezicht kost namelijk geld. En dus valt veiligheid steeds vaker tussen wal en schip, met instortingen en andere ongelukken tot gevolg. Zorg dus voor minder versnippering en meer toezicht”, aldus Galjaard.

Een deel van de oplossing is volgens Galjaard meer extern toezicht. Verder moet er ook een einde komen aan het opknippen. Kleine groepen bouwvakkers zouden zelf verantwoordelijk moeten worden voor het maken van een groot deel of zelfs het gehele gebouw.

Lees morgen het opinieartikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel