artikel

Flexibel staal op beursvloer

bouwbreed Premium

Flexibel staal op beursvloer

Medewerkers van Voortman Staalbouw monteren de eerste delen van het casco van het flexibele en aanpasbare gebouw in het Rai-complex in Amsterdam, waar dinsdag de driedaagse beurs Building Holland van start gaat.

De kanaalplaten van VBI liggen al klaar om in het staalframe gemonteerd te worden. Met zeven andere toeleverende bedrijven willen de partners in het project in deze zogeheten Live Case laten zien dat ze in staat zijn flexibel, duurzaam en snel te kunnen bouwen. Staal is in de ogen van commercieel directeur van Voortman Robert Kwintenberg “het uitgelezen materiaal” voor de draagconstructie in het aanpasbare gebouw. Extra leuk voor Voortman is dat het stalen casco voor een deel zichtbaar blijft. Meestal wordt dit geheel weggewerkt achter de gevelbekleding. Bijzonder noemt Kwintenberg ook de samenwerking binnen dit beursproject. “Dit biedt kansen voor de bouw.” De staalbouwer is gisteren met de bouw in de Rai begonnen en verwachtte het karwei in een dag te klaren. De andere partners in het project zijn Saint Gobain Glassolutions, Ecophon, Wienerberger, Wédéflex, Deceuninck, Gyproc en PAM.

Reageer op dit artikel