artikel

Woningbouw volkstuincomplex Almere

bouwbreed

Op het voormalige volkstuincomplex Tuinderswerf in Almere Haven mogen 49 starters-appartementen en 24 villawoningen worden gebouwd. Dat volgt uit een uitspraak van de Raad van State. Eerder vonniste de rechtbank dat het project geen doorgang mocht vinden. De gemeente Almere vocht die uitspraak vervolgens aan bij de Raad van State met als argument dat er […]

Op het voormalige volkstuincomplex Tuinderswerf in Almere Haven mogen 49 starters-appartementen en 24 villawoningen worden gebouwd. Dat volgt uit een uitspraak van de Raad van State.

Eerder vonniste de rechtbank dat het project geen doorgang mocht vinden. De gemeente Almere vocht die uitspraak vervolgens aan bij de Raad van State met als argument dat er een tekort bestaat aan starterswoningen in Almere. De hoogste bestuursrechter stelde de gemeente in het gelijk.

De woningbouw wijkt af van de zogeheten Parkennota die bouwen in het groen alleen toestaat bij bijzondere projecten.

Volgens de gemeente wordt wel degelijk rekening gehouden met de bepalingen in deze nota. Volgens de gemeente zou het terrein door de nieuwbouw een meer parkachtig karakter krijgen, terwijl het nu verwildert oogt.

Corporatie De Alliantie is blij met de uitspraak van de Raad van State. Niettemin is het de vraag of het plan in de oorspronkelijke vorm wordt uitgevoerd of dat het zal worden aangepast. Dit gebeurt in overleg met de gemeente.

Reageer op dit artikel