artikel

‘Wij zijn aanwezig en boeken harde resultaten’

bouwbreed

‘Wij zijn aanwezig en boeken harde resultaten’

De stelling dat de bouwlobby afwezig is, is niet in lijn met de realiteit. Dit schrijft Jan van Tuinen, Algemeen directeur Bouwend Nederland vrijdag op de opiniepagina in Dagblad Cobouw.

“Waar het kan, doen we dat samen met andere organisaties in de sector. Het liefst doen we dat in overleg, zodat we met één stem spreken – en als het niet anders kan doen we dat alleen, maar dan nog steeds wel namens 5.000 bouwondernemingen die de overgrote meerderheid van uitvoerende bouw vertegenwoordigen.”

Volgens van Tuinen levert dat harde resultaten op “waar menige sector met bewondering naar kijkt.” Die resultaten zijn ondermeer de tijdelijke verlaging van het btw-tarief op arbeid van 19 naar 6 procent, een stimuleringspakket voor de infrastructuur van honderden miljoenen euro’s en de verlaging van de overdrachtsbelasting van 6 naar 2 procent.

Reageer op dit artikel