artikel

‘Permanent veiligheidsbril verplicht stellen niet altijd zinvol’

bouwbreed

‘Permanent veiligheidsbril verplicht stellen niet altijd zinvol’

“Daar waar een veiligheidsrisico aanwezig is, doen we niets terwijl het juist moet. Tegelijkertijd doen we wel iets wanneer er geen risico is omdat we dat willen. We spreken dan van een persoonlijke beschermingsmiddelenparadox.”

Dat schrijft Jos Schouten, veiligheidskundige bij Aboma, zaterdag in een opinieartikel in Dagblad Cobouw. “Er is bijvoorbeeld een voorzichtige trend waarneembaar bij de grote aannemers in Nederland om op bouwwerken permanent het dragen van een veiligheidsbril verplicht te stellen, ook als er geen risico’s zijn.” Het zou zinvoller zijn juist daar wat te doen waar het nodig is, aldus Schouten.

Lees het opinieartikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel