artikel

‘Pak geluidsoverschrijding voortvarend op’

bouwbreed

‘Pak geluidsoverschrijding voortvarend op’

Nederlandse gemeenten hebben een wettelijke plicht om een overschrijding van de geluidzone op te lossen. Ze doen hier echter (te) vaak niets mee tot het moment dat zich bij een vergunningaanvraag een urgent probleem voordoet. Dan is het vaak te laat.

Dit schrijft Erik Koppen, senior adviseur geluid, luchtkwaliteit en windenergie bij Arcadis, zaterdag in een opiniebijdrage in Dagblad Cobouw. “Bij de meeste gemeenten heeft het oplossen van een zoneoverschrijding vaak geen prioriteit. Het is lastige problematiek waar geen kant en klare oplossing voor is.”

Volgens Koppen worden geluidsproblemen soms verdoezeld. Als noodoplossing zien gemeenten regelmatig overschrijdingen door de vingers als de geluidsemissie maar niet groeit. Bij een gang naar de Raad van State wordt deze houding echter afgestraft. Koppen adviseert geluidsoverschrijding voortvarend op te pakken. “Dat is in het belang van de economische ontwikkelingen in de gemeente.”

Lees morgen het opinieartikel van Erik Koppen in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel