artikel

‘Informatiemanagement onmisbaar bij innovatie bouwproces’

bouwbreed

‘Informatiemanagement onmisbaar bij innovatie bouwproces’

Virtueel bouwen is een goede eerste stap in de reductie van faal- en frictiekosten. Maar om tot echte reductie van de faalkosten te komen is meer nodig.

Dat schrijft Winfried Nanninga, GRC-adviseur bij Balance – Advies, Projecten, Interim, vrijdag op de opiniepagina in Dagblad Cobouw. “De inrichting van de noodzakelijk infrastructuren en systemen wordt in eerste aanleg vanuit de IT afdeling aangestuurd. Om echter niet alleen efficiency voordelen te behalen, maar ook tot echte innovatieve oplossingen te komen, is een ‘mind-shift’ noodzakelijk.” Niet langer de IT afdeling, maar het informatiemanagement zal de leiding moeten nemen bij de innovatie van het bouwproces, aldus Nanninga.

Lees morgen het opinieartikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel