artikel

Commentaar / Aan het werk

bouwbreed Premium

Wie de politiek momenteel beschouwt, moet de hoop dat het nog wat wordt, welhaast laten varen. Terwijl het land in een crisis verkeert en de problemen voor de bouw zich opstapelen, weet de Tweede Kamer niets beters te doen dan een debat te wijden aan het vertrek van Hero Brinkman uit de PVV.

Natuurlijk is dat een belangrijke gebeurtenis, omdat daarmee het kabinet zijn meerderheid in de Kamer lijkt kwijt te raken. Op het moment dat Brinkman vertelde dat hij zijn handtekening wilde zetten onder het gedoogakkoord, was de politieke noodzaak voor een debat weg.

De politiek geeft er blijk van politiek gekissebis op de vierkante millimeter belangrijker te vinden dan de maatschappelijke problemen waarmee het land momenteel wordt geconfronteerd. In het geval van het vertrek van Brinkman raakten Kamerleden daarover meer opgewonden dan over de problemen rond waterveiligheid voor miljoenen burgers. Tegelijkertijd ziet het kabinet watermanagement wel als exportproduct. Het kan niet waar zijn dat het kabinet dit denkt, terwijl onze eigen veiligheidsnormen verouderd zijn en kilometers dijken afgekeurd.Eerder al is de behandeling van de Aanbestedingswet diverse keren uitgesteld. In eerste instantie omdat er vanuit het CDA een nieuwe woordvoerder was opgestaan die zich nog onvoldoende had kunnen inlezen. Op zich begrijpelijk, maar dan hoeft het toch geen maanden te duren voordat hij zich wel heeft ingelezen?

Helemaal bont maakte Betty de Boer het met haar opmerking dat ze NL Ingenieurs-directeur Paul Oortwijn niet kent. Dat komt ervan als je twitteren over je eigen belangrijkheid belangrijker vindt dan ‘s lands problemen.Het wordt hoog tijd dat de politiek beseft dat de groeiende afstand tussen kiezers en gekozenen op deze manier alleen maar groter wordt. Echt aan het werk, moet het politieke adagium worden.

Reageer op dit artikel