artikel

‘Slecht nieuws over bouw indammen’

bouwbreed

‘Slecht nieuws over bouw indammen’

Ieder die zijn oor te luisteren legt weet al snel hoe in de samenleving over de bouwsector gedacht wordt. Er wordt nogal schramper gedaan over de bouw, constateert Piet Oskam, directeur Centrum voor innovatie van de Bouwkolom dinsdag in zijn opiniebijdrage.

Het is altijd van belang om actief aan de beeldvorming van de branche te werken, vindt hij. Maar hoe je dat? “Ieder jaar wordt er een behoorlijke portie slecht nieuws uit de bouw over de nationale bevolking uitgestort. Van vallende balkons tot ziekmakende ventilatoren. Als we die stroom slecht nieuws kunnen indammen, levert dat meer op dan een populaire goednieuws-campagne, waar mensen gemakkelijk doorheen prikken.” Het is beter een goed imago op te bouwen, dan met een grootschalige campagne een slecht imago te onderstrepen, aldus Oskam.

Reageer op dit artikel