artikel

Poedelnaakt

bouwbreed Premium

De wekelijkse regentenraad in de Trêveszaal moet een kolderiek spektakel zijn. Terwijl de dienstdoende butler Frits W. regelmatig het illustere gezelschap undercover voorziet van een heerlijk glaasje Chablis en gemarineerde olijfjes, die gezamenlijk zorgen voor een hoempapa gevoel,worden er belangrijke besluiten genomen over wetsvoorstellen die allang besloten zijn. Terwijl de Bourgondiërs in het gouvernement met […]

De wekelijkse regentenraad in de Trêveszaal moet een kolderiek spektakel zijn. Terwijl de dienstdoende butler Frits W. regelmatig het illustere gezelschap undercover voorziet van een heerlijk glaasje Chablis en gemarineerde olijfjes, die gezamenlijk zorgen voor een hoempapa gevoel,worden er belangrijke besluiten genomen over wetsvoorstellen die allang besloten zijn. Terwijl de Bourgondiërs in het gouvernement met hun poten op tafel lagen en met hun brein al in een carnavaleske polonaise, kwam afgelopen vrijdag onderwijsminister Van Bijsterveldt met een ‘belangrijke’ emancipatie kwestie opdraven. Alle scholen (vooral de streng christelijke) moeten straks hun pupillen naar Gods wens, de geneugten van potten en flikkers bijbrengen. De parlementaire meerderheid vond dat het maar eens afgelopen moest zijn met de intolerante houding tegenover deze bevolkingsgroep, die onvoldoende veiligheid en respect ervaart. Volgens wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat jongeren te weinig weten over de seksuele diversiteit en om die reden te gering begrip hebben voor ‘andersdenkenden’. Nou, ze kunnen me nog meer wijs maken; de jeugd van tegenwoordig weet meer van de paringsdrang dan wij vroeger. In mijn tijd was homoseksualiteit een reden om na een militaire dienstkeuring levenslang een S5-stempel te dragen. Ik herinner mij nog de dienstdoende beoordelingsarts die achter mij stond en ongegeneerd vroeg of ik ooit een homoseksuele ervaring had gehad. Terwijl ik poedelnaakt in gekromde houding voor hem stond en mijn billen intuïtief dichtkneep, gaf ik het spontane antwoord dat het voor mij de eerste keer was. Wat er daarna precies gebeurde weet ik niet meer, maar het was in ieder geval wel ‘einde oefening’ en een behaald brevet voor geestelijke instabiliteit om, zoals zoveel andere kunstenaars, wetenschappers, welzijnwerkers en journalisten, nooit meer het vaderland te hoeven dienen. Nichtengedrag werd in die jaren nog als een enge ziekte gezien en het verbaasde mij dat het dik veertig jaar later alsnog nodig zou zijn om de verschillen in seksuele voorkeur tot een van de kerndoelen in het primair en voortgezet onderwijs te verheffen. Onderzoekcijfers tonen aan dat potenrammers en homohaters vooral gezocht moeten worden onder allochtone jongeren. Misschien dat een meldpunt hierover meer oplevert dan een onzinnig aangepast curriculum binnen het onderwijssysteem.

Algemeen directeur Techniekhuys

Reageer op dit artikel