artikel

‘Open altijd de deur voor de toezichthouder’

bouwbreed

‘Open altijd de deur voor de toezichthouder’

In tijden van economische terugval kan overtreden aantrekkelijker zijn dan het naleven van wet- en regelgeving.

Dit schrijft advocaat Judith Woolderink van de Kempenaer Advocaten zaterdag in een opinieartikel in Dagblad Cobouw. “Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat de opdrachtgever u vraagt te bouwen in afwijking van de bouwvergunning. Of u laat Bulgaren of Roemenen in onderaanneming voor u werken zonder de vereiste tewerkstellingsvergunning. Dat kan tijd en geld besparen.”

Volgens Woolderink kan degene die een bevoegd toezichthouder op de stoep van haar bedrijf heeft staan en geen overtreding heeft begaan, maar beter de deur open doen en meewerken. Zo wordt strafvervolging voor het schenden van de medewerkingsplicht voorkomen.

Reageer op dit artikel