artikel

NVB-directeur Rietdijk bekritiseert kabinet

bouwbreed Premium

Het Bouwteam dat minister Spies (binnenlandse zaken) heeft ingesteld, gaat de woningmarkt niet redden. Zegt Nico Rietdijk, directeur NVB, die meent dat het kabinet nu in actie moet komen. Immers, stelt hij, de problematiek is veel breder dan alleen de woningmarkt. Zij is zo veelomvattend dat de gehele economie erdoor ‘buiten adem’ kan raken. De […]

Het Bouwteam dat minister Spies (binnenlandse zaken) heeft ingesteld, gaat de woningmarkt niet redden. Zegt Nico Rietdijk, directeur NVB, die meent dat het kabinet nu in actie moet komen. Immers, stelt hij, de problematiek is veel breder dan alleen de woningmarkt. Zij is zo veelomvattend dat de gehele economie erdoor ‘buiten adem’ kan raken. De ‘Toekomstagenda Bouw’ die het Bouwteam komend voorjaar presenteert is een visie voor de lange termijn. Daar kopen de consument, de architect, de ontwikkelaar en de bouwer die nú geen hypotheek, geen werk en geen opdrachten krijgen, helemaal niets voor, stelt Rietdijk.

> pagina 13: Bouwteam redt woningmarkt niet

Reageer op dit artikel