artikel

‘Projectmanager beheerst de kunst van het schakelen’

bouwbreed

‘Projectmanager beheerst de kunst van het schakelen’

Drie jaar geleden was de Noord-Zuidlijn nog voorwerp van spot, inmiddels hebben enkele honderdduizenden mensen de bouwputten bezocht en ligt het project vol op stoom. Andere voorbeelden zijn het markante hotel in het centrum van Zaanstad en de nieuwe A59 bij Den Bosch.

Hoe kan het dat deze projecten een succes zijn terwijl bouwprojecten toch vaak vast lijken te lopen in maatschappelijke weerstand of financiële debacles? Volgens Albert de Vries, BU manager bij AT Osborne, heeft de vaardigheid van de projectmanagers een belangrijke rol heeft gespeeld in het succes van bovengenoemde projecten. In zijn  eerste opinieartikel, dat woensdag in Cobouw verschijnt,schrijft De Vries dat de beste projectmanagers van morgen weten dat het project én het proces eigenlijk twee kanten van dezelfde medaille zijn. “Beiden moeten op orde zijn. Het een kan niet zonder het ander.  Een project dat slecht beheerst wordt zal falen. En omgekeerd zal een goed project van technocraten-alleen sociaal tot onrust leiden. De maatschappij pikt dat niet meer.”  De projectmanager van morgen beheerst de kunst van het schakelen, aldus De Vries.

Reageer op dit artikel